Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Tiskové zprávy

Zvedák aut je nezbytností v každé dílně

18.10.2021

Ať už hledáte vybavení pro autoservis či domácí dílnu, rozhodně budete potřebovat nejrůznější vybavení, které vám usnadní práci.

Patrně nejvíce se vám bude hodit zvedák. Ten by, vzhledem ke svému využití, neměl chybět v žádné dílně. Na trhu jich existuje nepřeberné množství.

Který je ten pravý přímo pro vás? Nabídka jednotlivých typů je pestrá, takže si zaručeně vybere každý, a to i ten nejnáročnější zákazník.

 

 

Kvalita je nejdůležitější parametr při výběru vybavení

Při výběru nejvhodnějšího vybavení autoservisu či domácí dílny byste se měli zaměřit především na parametry a funkčnost daného produktu. Cena by v tomto případě měla být až na dalším místě. Cena zvedáků aut se obecně pohybuje ve vyšších cenových kategoriích. Vzhledem k tomu, že vám zvedáky dokáží velmi usnadnit práci, určitě patří mezi vybavení, které vám v dílně rozhodně nesmí chybět. A jaký typ pro vás bude ten nejvhodnější?

 

Bojujete s prostorem? Doporučení je jasné

Pakliže vlastníte malou dílnu, kde válčíte s prostorem a umístění každého potřebného vybavení vám připomíná hru tetris, pak máte dvě možnosti. Buď si pořídit jednosloupový zvedák nebo nůžkový zvedák. Vzhledem k parametrům a možnostem přemisťování je vhodný zvedák aut nůžkový. Ten se hodí především pro malé dílny, kterým svou funkčností bohatě postačí.

 

Pevné ukotvení či možnost manipulace

Nůžkové zvedáky mají zpravidla nosnost do 2,5 – 3 tun. Jejich provedení je koncipováno tak, aby zabíraly co nejméně prostoru, ale zároveň poskytovaly potřebnou oporu. Na trhu jsou dostupné v provedení podle způsobu zvedání, a to buď za kola vozidla nebo za prahy. Zvedáky za kola disponují vyšší nosností, ale většina z nich již potřebuje pevnou instalaci do země. Pokud tedy budete potřebovat se zvedákem v průběhu času pohybovat, představuje pro vás ideální volbu zvedák za prahy.

Zdroj obrázku: Filippo Carlot / Shutterstock.com